Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ki volt a " Szfinx" ?
  2014-07-08 09:16:23, kedd
 
  Ki volt a " Szfinx" ?
2014.07.08. 01:54



Jövő novemberben fogják kiengedni az Allenwood-i börtönből Ronald Peltont. Pelton a Nemzetbiztonsági Hivatal elemzője volt, és a szovjetek javára folytatott kémkedésért ítélték el 1986-ban. Többek között azzal vádolták, hogy többször is találkozott egy Anatolij Alexandrovics Szlavnov nevű szovjet KGB-ügynökkel. Nemrég nyilvánosságra hozták az eddig részben titkosított vádiratot és az ügyben keletkezett más anyagokat ( pl. a periratban Projekt A.-nak nevezett ügyről).

Kiderült, hogy Peltont első sorban arra használta Szlavnov, hogy a KGB által különböző forrásokból származó információkat megerősítsen. Szlavnov neve az Aldrich Ames elleni perben is felmerült. Róla annyit lehet tudni, hogy a bécsi szovjet követségen dolgozott. A nyolcvanas évek közepén ő tárgyalt a magyar belügyi szervekkel a "Szfinx" fedőnevű ügynökkel kapcsolatos vizsgálat idején.

A Szfinx azon kelet-európai kémek közé tartozott, akiket Ames árult el a szovjeteknek. Szlavnov Peltontól tudta, hogy az NSA három havonta ezerkétszáz dollárt utalt át egy grazi bankszámlára egy bizonyos K.P. nevére. K.P. az ún. Kádár-titkárság munkatársa volt, korlátozott hozzáférése volt titkos (katonai) iratokhoz. Szlavnov arról is informálta a magyar kémelhárítást, hogy K.P összekötője valószínűleg egy diplomáciai státuszban lévő amerikai állampolgár.

A belügyminisztérium III/II-es csoportfőnökségének I, osztálya indította meg a K.P. elleni nyomozást. Szinte azonnal kiderült, hogy K.P. nem férhetett hozzá azokhoz az információkhoz, amelyeket Szfinx az amerikaiaknak átadott, Egy "Római" fedőnevű ügynököt állítottak K.P.-re, aki K.P. közeli hozzátartozója volt. Az amerikai célszemély viselkedéséből arra következtettek, hogy tudja, hogy megfigyelik, és nem fog kapcsolatba lépni Szfinx-szel, aki egészen biztosan nem K.P. Ennek ellenére K.P.-t leváltották és egy export céghez küldték ki Berlinbe.

A szovjet elhárítás ezek után egészen példátlan módon avatkozott bele a Magyar Népköztársaság belügyeibe, szabályosan őrizetbe vettek egy Utassy (?) nevű ezredest Budapesten és órákig hallgatták ki a Szfinx-ügyben. Kádár rapportra rendelte Harangozó tábornokot, aki végül bevallotta neki, tudják, hogy Szfinx a legtitkosabb jegyzőkönyveket adta ki az amerikaiaknak, és hülyét csinált a magyar és a szovjet titkosszolgálatokból. Harangozó állítólag azt mondta Kádárnak, hogy Szfinx a Központi Bizottság egyik tagja, és Kádár erre kidobta őt az irodájából.

Szfinx sokkal többet tudhatott Kádár titkairól, mint egy mezei KB-tag. Valamikor a nyolcvanas évek elején került kapcsolatba az amerikaiakkal, ő kereste meg őket, egy konkrét személyt az amerikai külügyből. Nem katonai jellegű adatokat adott át nekik, hanem a magyar és a szovjet politikai vezetés kapcsolatáról, Kádár Jánosról és a Politikai Bizottság tagjairól informálta őket. Az amerikaiak tőle tudták, hogy Leonyid Iljics Brezsnyev a halála előtt meneszteni akarta Kádárt. Olyan kényes adatokat tudtak meg tőle a szovjet gazdaság problémáiról, amelyről Kádáron kívül alig lehetett tudomása magyar politikai vezetőnek.

Az amerikaiak továbbra sem hozták nyilvánosságra, hogy milyen információkat kaptak Magyarországról, és Szfinxről a fedőnevén kívül egyetlen szót sem lehetett megtudni. Minden jel arra mutat, hogy ők maguk sem tudják, hogy ki volt a Szfinx. Negyvennyolcezer dollárt fizettek neki. Egy nő vette fel a pénzt, egy összegben, 1987 áprilisában.

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/07/08/ki_volt_szfinx
--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------


Állandóan a Hunyadi Mátyás óta tartó kudarcokba, tragédiákba, árulásokba, kisszerűségekbe, tehetetlenségbe és tehetségtelenségekbe, kiskirályokba, nagy gonoszokba, kis gonoszokba, elképesztő élhetetlenségbe és önpusztításba, tehát egészében véve a mindig mindent elbaszás hatalmas nagy xartengerébe ütközik az ember a hazai ügyekben. Édes Istenem! És itt vannak a komcsik. Megsemmisítenek egy egész társadalmi rendszert, szőröstül-bőröstül, véres terror, lepaktálnak egy megszálló idegen nagyhatalommal, leverik a nemzeti függetlenségi és szabadságharcot, majd amikor már látszik, hogy ebből történelmi léptékű csőd lesz, a rezsimjük zsákutcába fut, a bukás előtt a Központi Bizottság egyik tagja(!) közel 50 ezer dollárért eladja a pártállam titkait az amerikaiaknak, hogy átmentse magát. De még előtte az árulásra figyelmeztető szakértőt Kádár kidobatja az irodájából. Mindig ez van. Ez az undorító ukrán típusú történet. És mondanom se kell - a komcsi rémtetteknek se igazi megtorlása, se valódi jóvátétele nem volt. A porondon ott maradtak a bamba, betört, elárult, kifosztott, kihasznált embertömegek, hogy immáron a dicső nyugati típusú fogyasztói társadalom barmai legyenek a demokráciásdi vágóhídján.

Utánanéztem a kérdésnek. Az MSZMP Politikai Bizottságának tagjaként (1970-1985) ő volt az első és másfél évtizeden át az egyetlen női tag. A KB-nek 1957-1988 közt volt tagja. Benke Valériáról van szó, a Társadalmi Szemle szerkesztőbizottságának elnökéről. 2009-ben halt meg.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, negyvennyolcezer, élhetetlenségbe, szabadságharcot, megsemmisítenek, jegyzőkönyveket, kisszerűségekbe, tehetetlenségbe, magyarországról, következtettek, viselkedéséből, nyilvánosságra, népköztársaság, hozzátartozója, információkhoz, orulunkvincent, nagyhatalommal, információkat, bizottságának, önpusztításba, demokráciásdi, amerikaiakkal, kémelhárítást, kiskirályokba, amerikaiaknak, kapcsolatáról, alexandrovics, függetlenségi, figyelmeztető, bankszámlára, xartengerébe, szovjeteknek, megerősítsen, embertömegek, rémtetteknek, problémáiról, szovjetek javára, eddig részben, ügyben keletkezett, periratban Projekt, bécsi szovjet, nyolcvanas évek, magyar belügyi, grazi bankszámlára, magyar kémelhárítást, diplomáciai státuszban, amerikaiaknak átadott, amerikai célszemély, export céghez, szovjet elhárítás, legtitkosabb jegyzőkönyveket, mezei KB-tag, Ronald Peltont, Nemzetbiztonsági Hivatal, Anatolij Alexandrovics Szlavnov, Projekt, Aldrich Ames, Szlavnov Peltontól, Magyar Népköztársaság, Központi Bizottság, Kádár Jánosról, Politikai Bizottság, Leonyid Iljics Brezsnyev, Hunyadi Mátyás, Édes Istenem, MSZMP Politikai Bizottságának, Benke Valériáról, Társadalmi Szemle,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Ünnepelj csak  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  képre írva  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Ahogy emelkedik a rezgés...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Jó éjszakát  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Maradék idő  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az udvariasság alapja: önismer...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Jó éjszakát  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Aki szeret, annak senki sem id...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Sirató  Muratáj  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Minden gyerek jó.  Paul David Tripp Április 26  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Föld napja április 22  Volt egy...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Próbálkozni kell ahhoz,  Maradék idő  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Maradék idő  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Emlék  Gaál Viktor gondolata  Az elfogadásnak...  S a dalok tanulsága  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
szovjetek javára, eddig részben, ügyben keletkezett, periratban Projekt, bécsi szovjet, nyolcvanas évek, magyar belügyi, grazi bankszámlára, magyar kémelhárítást, diplomáciai státuszban, amerikaiaknak átadott, amerikai célszemély, export céghez, szovjet elhárítás, legtitkosabb jegyzőkönyveket, mezei KB-tag, konkrét személyt, amerikai külügyből, szovjet politikai, amerikaiak tőle, halála előtt, szovjet gazdaság, amerikaiak továbbra, fedőnevén kívül, mindig mindent, hazai ügyekben, egész társadalmi, megszálló idegen, nemzeti függetlenségi, rezsimjük zsákutcába, bukás előtt, pártállam titkait, árulásra figyelmeztető, undorító ukrán, komcsi rémtetteknek, dicső nyugati, demokráciásdi vágóhídján, nemzetbiztonsági, negyvennyolcezer, élhetetlenségbe, szabadságharcot, megsemmisítenek, jegyzőkönyveket, kisszerűségekbe, tehetetlenségbe, magyarországról, következtettek, viselkedéséből, nyilvánosságra, népköztársaság, hozzátartozója, információkhoz, orulunkvincent, nagyhatalommal, információkat, bizottságának, önpusztításba, demokráciásdi, amerikaiakkal, kémelhárítást, kiskirályokba, amerikaiaknak, kapcsolatáról, alexandrovics, függetlenségi, figyelmeztető, bankszámlára, xartengerébe, szovjeteknek, megerősítsen, embertömegek, rémtetteknek, problémáiról, legtitkosabb, valószínűleg, megfigyelik, hozzáférése, novemberben, leváltották, tragédiákba, kapcsolatba, ezerkétszáz, forrásokból, áprilisában, kapcsolatos, korlátozott, titkosított, kémkedésért, összekötője, diplomáciai, állampolgár, találkozott, keletkezett, szabályosan, lepaktálnak, utánanéztem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.